Vesi, Jumalan lahja tänäänkin!

 VESI, JUMALAN LAHJA TÄNÄÄNKIN!

Olemme saaneet runsaasti kokea kesän lämpöä, auringon paistetta ja samalla olemme voineet jokapäiväisesti peseytyä, juoda, uida, kastella vedellä mielin määrin.

Kuumina päivinä hakeudumme veden ääreen ja veden soliseva ääni nostaa janon tunnetta ja virkistäytymisen tarvetta sekä iloa veden äärellä olosta. Mikä ilo kirkas, virtaava, puhdas vesi onkaan!

Onko sinulla ollut riittävästi raikasta vettä? Oletko voinut virkistyä vedellä, vedessä? Onko sitä ollut ylenpalttisesti, enemmän kuin tarpeeksi? Oletko kiittänyt Jumalaa vedestä ja ylistänyt Häntä hyvyydestään sinua kohtaan?

Oletko rukouksessa anonut Jumalalta sadetta, joka uudistaa maan pohjavesipinnan täyttymisen tarpeen, virvoittaa, auttaa kaikkia luotuja selviytymään ja mahdollistaa kohtuullisen sadon meidän syödäksemme?

Entä oletko muistanut kiittää Jumalaa Hänen suomansa siunauksen virkistävästä sateesta omasi ja perheesi elämässä!

Jeesus ja elävä vesi

Jeesus opettaa vedestä ja elämän elävästä vedestä esimerkiksi tutussa kertomuksessa samarialaisesta naisesta Sykarin kaivolla. Siinä Jeesus kohtasi naisen, keskusteli hänen kanssaan ja pyysi häneltä kaivon vettä:

Jeesus sanoi naiselle: ”Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: ’Anna minulle juoda’, niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”  
Nainen sanoi hänelle: ”Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?  Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?”
Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä
hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään”. (Joh 4:10-14)

Kallisarvoinen kastevesi

Vesi, jota janoamme ja tarvitsemme elääksemme ja tarvettamme täyttämään, on arvokasta ja kallista sellaisenaan. Mutta erityisen kallisarvoista on kastevesi, koska se on pyhää Jumalan Sanan siunaamaa. Siitä Herramme Jeesus sanoo:

 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti. ” (Matt 28:19-20)

Kasteessa Taivaallinen Isämme ottaa kastetun ihmisen omakseen ja Hänen armonsa kannattelee koko elämän halki. Jumalan Sanan pyhittämä vesi kasteessa on siunauksen vesi meidän, sinun ja minun, elämään.

Siunattu lahja

Kaikki puhdas vesi pilvistä ja maan uumenista on lahja Jumalalta. Veden arvon ymmärrämme, kun helle kuivattaa kehomme ja luonnon.

Vielä enemmän todellinen elämän vesi Herraltamme voitelee ja väkevästi ravitsee meitä kaikkia Hänen lupauksensa mukaan, jotta me olisimme Hänessä. Tarvitsemme sitä vielä kipeämmin kuin luonnollista vettä.

Jumala lahjoittaa vain parasta, Hänen on kaikki. Vesi on syvimmiltään Jumalan Hengen läsnäolon vertauskuva. Jumala lahjoittaa itsensä meille! Sen hän tekee Sanansa ja kasteen ja ehtoollisen lahjan kautta, Jeesuksessa Kristuksessa.

Kiittäen ja kunnioittaen

Me saamme kiittää jokaisen päivän veden pisarastakin, jonka Jumala on lahjoittanut janoomme ja elämämme vedeksi. Meidän tulee kunnioittaa ja arvostaa tuota lahjaa. Saamme ylistäen kiittää Jumalaa, armon ja hyvyyden tuojaa!

Voimme rukoilla ja anoa taitoa ja halua ottaa riemuiten Isän kädestä, minkä Hän tahdossaan kullekin päivälle antaa. Nyt meidän tulee rukoilla vesien vuodatusta taivaista. Ei tuhoavana ryöppynä vaan hellästi kastellen ja virvoittaen.

 

Merja Palokankare, lastenohjaaja