Vakavia ajatuksia 15.3.2022

Vakavia ajatuksia 15.3.2022

Venäjän aloittama sota, ts. kansanmurha alkoi 24.2. ja sitä on nyt jatkunut noin kolme viikkoa. Asiantuntijoiden käyttämät termit kuten ”operaatio, eskalaatio, jne.” tekevät karmivasta sodasta jotenkin kliinisen. Me katsomme joka päivä järkyttävää kansanmurhaa ja teemme siitä erilaisia kliinisiä arvioita, etenkin puolustusvoimien asiantuntijoiden suulla.

Toki arvioita pitää tehdä, jotta voimme tehdä myös johtopäätöksiä. Kuitenkin on varottava kliinistä otetta.

Keskeinen arvioitsija on ollut ulkopoliittisen instituution johtaja Mika Aaltola. Olen pitkälti pitänyt siitä, että vihdoin nyt tunnustettu vuosien sinisilmäisyys ja ollaan paljolti todellisuuden edessä. Itse koin ja kirjoitin jo vuonna 2014, että juuri näin tulee tapahtumaan. Tämä on ollut luettavissa tällä sivustolla jo pitkään.

Nyt mietin: jos nämä huippuasiantuntijat erehtyivät näin raskaasti menneinä vuosina, mikä takaa, että he eivät erehdy nytkin!

Keskeinen ongelma, kaiken ydin on siinä, että kansamme suhde Jumalaan on kuollut. Länsimaat ovat pitkälti tässä kuolleessa tilassa.

Sen seurauksena tapahtuu nyt sama kuin taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Iso joukko ”viisaita” pähkäilee, mitä tehdä. Kädessä on vain huonoja kortteja. Laaditaan massiivisia suunnitelmia, jotka eivät pysäytä negatiivista prosessia ja pitkällä juoksulla itse asiassa vain pahentavat asiaa.

Olemme tulleet tilanteeseen, että kaikki mitä teemme ilman Jumalaa, menee raskaasti pieleen. Ilmastonmuutostaisteluun valjastetaankin ydinvoima ja sähköautot, jotka ovatkin todella kalliita saastuttavia ratkaisuja.

Nyt itse kallistun sodan suhteen tällaiseen ajatukseen (inhimillisesti ajatellen). Valtavat talouspakotteet jakavat nyt maailmamme kahtia. Venäjä ajetaan kaikesta ulos. Se bunkkeroituu omaan maailmaansa ja kokee länsimaat todelliseksi uhaksi. Kynnys suursotaan laskee dramaattisesti.

Tämän sijasta olisi pitänyt tehdä Venäjälle selväksi, että jos se hyökkää Ukrainaan, Nato tuhoaa rajan yli käyneet Venäjän joukot ilmateitse, mikäli Ukraina tällaista pyytää. Todennäköisesti Venäjä ei olisi hyökännyt.

Nyt olemme tilanteessa, että Venäjä saattaa murskata Ukrainan ja länsimaat katsovat vierestä. Tämä yllyttää Venäjää jatkamaan. Jossain vaiheessa Naton on pakko taistella vastaan. Mutta tässä vaiheessa Venäjä on jo eristetty ja romahduksen partaalla. Mikäli Putin jatkaa johdossa, vaihtoehdoksi jää vain suursota. Enää Venäjällä ei ole mitään sidoksia ja intressejä länsimaissa, kun se ajettu kaikesta ulos. Sille jää enää kostaminen.

Tämäkin on inhimillistä pohdintaa. Ainoa pelastava asia on Jumalaan turvautuminen. Kysehän on pelkästään siitä, mitä tapahtuu yhden ihmisen
eli Putinin korvien välissä. Jumala voi yhdessä sekunnissa pudottaa Putinin jakkaraltaan ja vaikka elävien kirjoista. Yhdessä sekunnissa.

Mutta nyt länsimaat mieluummin katsovat kansanmurhaa sivusta ja sitten puolustaakseen itseään ajaa tilanteen omalta osaltaan suursodaksi. Mieluummin näin kuin, että turvauduttaisiin Jumalaan.

Suomessakin kaikki asiantuntijat ja poliitikot häpeävät Luojansa nimeä.
Olisi valtavaa heikkoutta puhua mitään Jumalasta ja rukouksesta. Niin syvällä pimeydessä on kansamme ja sen johtajat, ainakin monet heistä.

Ihmettelen nyt sitäkin, että Mika Aaltola on ottanut johtavan roolin kansamme neuvomisessa. Tuoreeltaan hän sanoo, että Venäjän uhkauksiin ei saa suhtautua vakavasti. Ne eivät ole konkreettisesti totta hänen mielestään. Hän on väärässä.

Entäpä sitten Ukraina? Mitä siellä tapahtuu? Kyllä Venäjän sanat ovat tässä tilanteessa äärimmäisen vakavia. Kyllä Suomi ja Nato-maat nimenomaan punnitsevat riskejä eli mitä Venäjä tekee. Itsenäisyys ja suvereenisuus ei tarkoita sitä, että voi tehdä, mitä ikinä itse haluaa. Liikenteessäkin otamme jatkuvasti huomioon toiset ja olosuhteet.

Olemme tulossa tilanteeseen, että nämä asiantuntijoiden lausumat ja poliittiset päätökset saattavat johtaa sotaan Venäjää vastaan. Virhearvioista voi seurata tuhansien suomalaisten kuolema, yhteiskuntamme paluu kivikauteen ja paljon mittaamatonta kärsimystä.

Eikö olisi jo aika puhkaista tämä Jumalasta puhumattomuuden kupla ja turvautua häneen koko kansana!

Jumala on ainoa mahdollisuutemme. Onhan hän kaiken elämän Luoja. Hänen kädessään on jokaisen ihmisen elämä, kuolema ja iankaikkisuus – niin rauhan kuin sodankin aikana. Tähän todellisuuteen on nyt kerta kaikkiaan herättävä.

Tämä ei tarkoita, että maailma muuttuisi paratiisiksi ja elämä helpoksi ja mukavaksi. Todennäköisesti olemme nyt astuneet aikaan, josta ei ole enää paluuta Suomessakin koettuihin 77 vuoden yltäkylläisyyden ja rauhan vuosiin. Edessä on todella raskaita, pimeitä ja vaarallisia vuosia.

Ratkaisevaa on se, kuljemmeko niitä kohden ja niiden läpi yksin vai yhdessä Jumalan kanssa. Ajassa saatamme kokea raskaita tappioita ja pettymyksiä, kärsimystä ja kuolemaa, mutta Jumalan kanssa niissäkin meillä on syvin perusrauha ja varmuus siitä, että olemme matkalla kotiin kirkkauteen.

Turva ja luottamus nousee Jumalan läsnäolosta sydämissämme. Hänen läsnäolonsa antaa meille aidon uskon, toivon ja rakkauden. Kaikki mielikuvitus usko raukeaa pienimmässäkin ahdistuksessa.

Äärimmäisen surullista on sekin, että näinä kansamme kohtalon hetkinä arkkihiippakunnan muutamat seurakunnat ja piispa askartelevat vastoin kirkkolakia, kirkon tunnustusta ja kirkolliskokouksen linjauksia homoparien vihkimisiä kirkkoihimme.

Arkkihiippakunta jopa pitää rikkuripappien listaa, joista sitten voi nimittää papin rikkomaan em. säädökset, Jumalan sanan ohjeet ja niihin perustuvan pappislupauksen (eli vihkimään homopareja).

Ketä rangaistaan? Varmaan meitä, jotka pidämme kiinni em. säädöksistä, Sanasta ja pappislupauksestamme. Kristillinen avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Miten tällainen kirkko voisi johtaa kansamme takaisin Jumalan yhteyteen ja Sanan tuntemiseen? Ei mitenkään.

Samanaikaisesti koronaa on Suomessakin enemmän kuin koskaan ennen. Ihmisiä sairastuu ja kuolee siihen runsaasti. Koronakuolleiksi merkitään tällä hetkellä sata henkilöä viikossa! Mutta päättäjät yrittävät maalata kuvaa, että koronakriisi on ohi!

Meitä huijataan ennen näkemättömällä tavalla. Ajatellaan kenties, että kansa ei kestä kahta kriisiä yhtä aikaa ja nyt valehdellaan koronatilanteesta. Länsimaissa on aivan oma massiivinen propagandansa. Sen ydin on siinä, että ihminen on vapaa elämään synnissä eikä mitään Jumalaa edes ole olemassa. Venäjällä on oma propagandansa, joka sekin on yhtä pimeää.

.

Kuulkaa Jumalaa, joka ilmoittaa itsensä ikiaikaisessa Sanassa!

Siinä on muuttumaton elämän laki ja evankeliumi
Kristuksen sovitustyöstä ristillä ja
uudesta elämästä hänen ylösnousemuksessaan.

Tässä on Jumala. Tässä on pelastuksemme.
Tässä on viisautemme.

Tämän varassa on ajallinen ja ikuinen elämämme.