Paremman elämän puolesta

PAREMMAN ELÄMÄN PUOLESTA

Elämästä on yhtä monta tarinaa kuin on ihmistäkin. Jokaisella on omansa. Jokainen on yhtä tärkeä ja yhtä ainutlaatuinen.

Elämästä on monta tarinaa, mutta kaikki eivät ole yhtä onnellisia. Jo elämän lähtökohdat voivat olla hyvin erilaisia riippuen siitä, mihin maahan, mihin kansanosaan, mihin yhteiskuntaluokkaan tai mihin perheeseen kukin syntyy. Toisaalta ihminen voi kokea tyytyväisyyttä melko vaatimattomissa olosuhteissa ja rikas saattaa olla hyvinkin onneton ja tyhjä sydämeltään.

Mikä on sinun osasi tässä elämässä? Millainen on sinun elämäsi tarina? Mistä sinä löydät syvimmän onnen ja tyytyväisyyden elämääsi?

Löytyykö se omistamisesta, materiasta, kokemuksista, luonnosta, toisista ihmisistä? Elämässä me tarvitsemme näitä kaikkia, mutta syvimmiltään ihminen ei voi löytää kestävää onnea, turvaa ja tarkoitusta mistään ajallisesta – sillä ajallinen ei ole pysyvää vaan katoavaista. Ajallinen on aina jollakin tavalla rajallista ja hetkellistä.

Raamatun Psalmissa 73 on kuvaus kaikkein syvimmän turvan, onnen ja tarkoituksen löytämisestä ja omistamisesta: Minä saan aina olla luonasi, sinä pidät kädestäni kiinni. Sinä johdatat minua tahtosi mukaan, ja viimein sinä nostat minut kunniaan. Taivaassa minulla on sinut, sinä olet ainoa turvani maan päällä. Vaikka ruumiini ja sieluni nääntyy, Jumala on kallioni, minun osani iankaikkisesti. Minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan.

Meitä kaikkia kutsutaan omistamaan tämä kaikkein paras, ottamaan se lahjana vastaan ja elämään sen varassa. Tämä lahja ojennetaan meille Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen kautta. Hän on syntiemme sovitus, hän on tie, totuus ja elämä. Hän on todellisen rakkauden lähde.

Elämäntarinoita on monenlaisia, mutta jokaiseen voi kätkeytyä tämä suurin siunaus ja lahja – riippumatta elämämme lähtökohdista ja rajoista: Vaikka ruumiini ja sieluni nääntyy, Jumala on kallioni, minun osani iankaikkisesti.

Lähetystyössä Kristuksen omat, Jumalan lapset haluavat tuoda evankeliumin, ilosanoman kaikkien ulottuville. Julistukseen ja opetukseen liittyy aina myös käytännölliset rakkauden teot.

Moni mahdottomalta tuntuva elämäntarina esimerkiksi Afrikassa on saanut uuden alun, uuden mahdollisuuden. Etenkin kaikki lapsityö on äärimmäisen arvokasta. Pienelläkin lahjalla voi olla suuri vaikutus. Meidän muutama euro voi olla viikon palkka vaikkapa Etiopiassa.

Itse sain nähdä näitä rakkauden virtoja, kun olin Etiopiassa perheeni kanssa lähetystyössä. Seurakunta perusti suomalaisten tuella orpolapsikeskuksen yli 50 lapselle. Toivottomat saivat toivon hyvin konkreettisella tavalla: terveydenhoitoa, ruokaa, puhdasta vettä, opetusta, tukea koulunkäyntiin, vaatteita, yleistä huolenpitoa, lämmintä syliä ja rakkautta.

Osallistumalla lähetystyöhön moni elämäntarina saa kääntyä parempaan suuntaan ja samalla sinä itse saat lisäarvoa ja merkitystä omaan elämääsi: Minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan.

 

Rukoilemme:

Kiitämme Taivaallinen Isä sinua elämän lahjasta. Suo, että tuntisimme sinut, joka olet elämän ja rakkauden lähde. Johdata meitä tahtosi mukaan ja opeta meitä rakastamaan sinua, lähimmäistämme, itseämme ja koko luomakuntaa. Siunaa lähetystyötä, jossa saamme olla mukana. Siunaa tämä lähetystoripäivä ja koko elämämme.

Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen nimessä.