Markettien ilosanomaa…

MARKETTIEN ILOSANOMA

Kauppojen aukioloajat ovat vihdoinkin vapautuneet elämää rajoittavista ja ahdistavista kristillisyyden kahleista. Suuri riemu on koittanut suomalaisille! Ihmiset hymyilevät ja ovat onnellisia. Kauppiaiden ja osakkaiden kukkarot täyttyvät. Taivas on laskeutunut maan päälle.

Enää ei ole mitään pyhää. Kaikki on samaa arkea ja työtä. Eikä se tavarakaan tuo sitä kaivattua onnea. Kukkarot tyhjenevät. Voimat hupenevat, koska ei ole enää päivää, jolloin voisi pysähtyä, levähtää ja käydä vaikka kirkossa jumalanpalveluksessa. Se loppukin Jumalan siunaus ja varjelus on haihtumassa – jos sellaista kukaan enää edes kaipasikaan.

Jostain kummallisesta syystä epävarmuus, sekasorto ja vielä vakavammat uhat näyttävät kasvavan samaa tahtia kuin kansa irtautuu Luojasta ja hänen antamista hyvistä, viisaista elämänohjeista.

Mitenkähän ne käskyt taas menivätkään…

Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia…
Muista pyhittää lepopäivä.

Miten viettää yhteistä pyhäpäivää, kun osa perheestä on töissä ja loput shoppailemassa, kuka missäkin? Ihminen ei ole kone, joka jaksaisi loppumatta kuten duracell-pupu. Senkin paristot tyhjenevät viimein. Ihminen ei ole Jumalasta irrallinen, itsenäinen elämän ja voiman lähde. Kun yhteys Jumalaan katkeaa, alkaa paristojen nopea tyhjeneminen ilman uutta latausta.

 

Joku sanoo, että kehitystä ei voi pysäyttää. Näköjään ei voi. Tosin kehitys kulkeekin usein taaksepäin. Ihmiskunnan ”kehittyminen” onkin turmellut elämän olosuhteita maapallollamme monella tavalla.

Eihän sitä pysty elämään, jos kaupat ovat kiinni! Miten niin? Itsekin vielä muistan ajan, jolloin kaikki mahdolliset kaupat, huoltoasemat ja kioskit olivat pyhäisin kiinni. Edes bensaa ei saanut mistään automaatista. Silti pärjättiin. Kukaan ei kuollut nälkään eikä shoppailun vieroitusoireisiin. Kyse on elämäntavasta ja ennakoinnista. Maalla saatettiin käydä kaupassa vain kerran viikossa, jolloin ostettiin kaikki tykötarpeet koko viikoksi. Ei siinä ollut mitään ongelmaa.

Suomi on saatava nousuun ja juuri kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on tärkeä keino tavoitteen saavuttamiseksi! Höpö, höpö. Ei ihmisten varat ole lisääntyneet tämän myötä yhtäkään senttiä. Palkka tulee tilille entisen suuruisena. Ostovoimaa ei ole yhtään enempää. Nyt se vain jakautuu viikon jokaiselle päivälle – tappaen pienyrittäjät, jotka eivät pysty kilpailemaan suurten kauppojen kanssa. Siinä sitä nousua riittää, kun yrittäjälle tulee pystyseinä vastaan. Suurtenkin kulut kasvavat pyhälisien myötä. Kukas sen maksaa? No kuluttaja tietenkin! Lisäksi – aivan tuoreimman uutisen mukaan kauppojen aukiolojen vapauttaminen ei olekaan luonut uusia työpaikkoja vaan rasite jaetaan vanhojen työntekijöiden kesken.

No, joka tapauksessa kyse on vain typeristä uskonnollisista säädöksistä, joista pitää jo päästä eroon! Valitettavasti kyse ei ole uskonnollista opeista vaan elämänlaista ja Luojamme siunauksesta. Hetken hurman jälkeen todellisuus kyllä paljastuu, mutta se onkin kova koulu – yksilöille ja koko kansalle. Kannattaisi tutustua Jumalaan, jotta vapautuisi vääristä luuloista ja vihasta, jota ihminen kantaa hyvää Luojaansa vastaan.

 

Uskovina emme voi helposti kääntää tätä rappiokierrettä, mutta oman osamme voimme tehdä. Meidän tulee pitää kiinni uskostamme, arvoistamme ja elämän hyvistä ohjeista. Meillä ei ole lupaa rikkoa Jumalan käskyjä, koska niiden rikkomisen myötä siunaus vaihtuu kiroukseksi. Siksi meidän ei tule mennä pyhäpäivinä ostoksille. Tavallisella viikolla saamme mennä kuutena päivänä kaupoille. Se on Jumalamme hyvä tahto. Samaa hyvää tahtoa on myös yhteinen lepopäivä, joka on ollut viimeisen kahden vuosituhannen ajan juuri sunnuntai. Se on Jumalan hyvä lahja sinulle.

Pyhäpäivä auttaa meitä keskittymään Luojaamme, joka tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, sovitti syntimme pitkäperjantaina ja nousi riemullisesti ylös pääsiäisaamuna. Vain tämä todellisuus tuo aidon vapauden, sydämen rikkauden, ilon, onnen ja kerran myös täydellisyyden keskellemme. Pyhäpäivä on lahja itsellemme ja läheisillemme. Saamme kokea yhteyttä, nauttia levosta ja iloita.

Siunattua elämää Vapahtajamme seurassa, joka vapauttaa meidät synnin, kuoleman ja pahan vallasta!