Myrskyn kourissa

MYRSKYN KOURISSA

Karibianmerellä ja Floridassa riehuvaa Irma-hurrikaania on uutiskirjoituksissa verrattu tuhoa kylvävään leikkuriin, jota ohjataan taivaasta käsin. Laajuudeltaan, kestoltaan ja voimaltaan tuo hurrikaani on voimakkain tunnetun mittaushistorian aikana.

Nykyajan ihmisinä me seuraamme maailman tapahtumia suorana lähetyksenä. Sellaisena se sekoittuu moniin katastrofielokuviin, joita olemme nähneet jo lukemattomia. Todellisuus ja fiktio menevät mielissämme sekaisin. Katsomme maailman tapahtumia lähes viihteenä, vaikka tietysti ajoittain kauhistuneinakin.

Mitä enemmän tapahtuu katastrofeja, sitä enemmän niihin turrumme. Mitä enemmän katsomme väkivaltaa viihteenä, sitä enemmän todellisuus ja fiktio menevät sekaisin. Tätä en sano ulkopuolisena tarkkailijana vaan kaikesta tästä osallisena.

Miten meidän tulisi suhtautua myrskyihin, terrori-iskuihin, katastrofeihin, suuriin sotaharjoituksiin ja moni uusiin uhkakuviin?

Ensinnäkin on tärkeää elää todellisuudessa ja tiedostaa tosiasiat. Toiseksi on välttämätöntä tehdä niistä järkeviä johtopäätöksiä ja ryhtyä toimeen.

Tärkein johtopäätös on se, että ihminen on kovin pieni, heikko ja itsekäs olento. Sellaisina me tarvitsemme Luojaamme. Jumala ei koskaan tarkoittanut, että eläisimme yksin, oman itsemme varassa. Meidät luotiin yhteyteen Luojamme ja toinen toistemme kanssa.

Koska ihminen halusi pärjätä omillaan, hän menetti kaiken sen hyvän, mikä kumpuaa yksin Jumalasta. Katastrofit seuraavat toisiaan yhä kiihtyvällä vauhdilla ja voimalla. Ihmisen kyvykkyys luo yhä pahempaa turmiota saastumisen, sotien ja ilmaston järkkymisen myötä.

Maailman katastrofit eivät ole viihdettä. Ne ovat järisyttäviä hälytyssignaaleja: herätkää, tehkää parannus, kääntykää Jumalan puoleen! Tämä koskee jokaista. Kukaan ei ole viaton eikä synnitön.

On turvauduttava Jumalaan:

Herra, ole minulle syntiselle armollinen! Anna minulle anteeksi Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tähden. Ota minut ja koko elämäni käyttöösi. Herätä rakastamaan ja toimimaan lähimmäisten ja maailman parhaaksi. Armahda erityisesti siellä, missä kohdataan onnettomuuksia, katastrofeja ja sotaa. Herra, anna myrskyjen laantua! Anna jokaiselle turvapaikka sinussa!