Lupaukset täyttyvät

LUPAUKSET TÄYTTYVÄT!

Maailma on täynnä lupauksia. Osta tätä ja tuota, silloin saat onnen. Vaalien aikana luvataan monenlaista. Kansakunnat solmivat rauhansopimuksia. Kuitenkin – monet lupaukset rikotaan eikä luvattu tuo kaivattua onnea.

Jumala on toisenlainen. Hän pitää sen, minkä lupaa. Suurimpana lupauksena on Vapahtajan syntyminen maailmaan. Hänessä me saamme pysyvän rauhan, elämän, syvimmän onnen ja ilon. Me tarvitsemme Vapahtajaa, koska tämän maailman lupaukset ovat vajavaisia ja katteettomia. Vain Luojallamme on avaimet elämään.

Jumalan lupaukset täyttyvät – mutta eri tavalla kuin me ihmiset odotamme. Nuori, köyhä tyttö, jonka nimi on Maria, tulee raskaaksi ja synnyttää pojan Betlehemin eläintallissa. Poika ei ole ketä tahansa, vaan ihmiseksi tullut Jumalan Poika. Äidin tehtävä on raskas, vaikka se on ainutlaatuisen ihana. Maria saa lupauksen ja tehtävän, johon hän suostuu nöyrästi.

Jumalan lupaukset täyttyvät. Vapahtaja kulkee kansansa keskuudessa – ei ylhäisenä Kuninkaana, jota kaikkien olisi palvottava; ei leipäkuninkaana, joka antaisi sirkushuveja, leipää ja helppoa elämää. Vapahtaja kulkee kansansa keskuudessa elämän opettajana, sairaiden parantajana, ahdistuneiden auttajana ja lopulta ristin Herrana, joka sovittaa syntimme ja avaa tien Isän luokse iankaikkiseen elämään. Samalla Marian sydän särkyy, kun näkee poikansa ristillä. Vaikka Maria sai ihanan armon ja ilon, hän joutui kokemaan pimeän laakson, ajallisen elämän tuskan. Niin joudumme mekin.

Jumalan lupaukset täyttyvät. Ihminen ei ole enää yksin tuuliajolla maailmankaikkeuden keskellä. Yhteys Luojaan antaa turvan ja henkilökohtaisen luottamuksen siitä, että kuolema on voitettu. Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, sinä Herra olet kanssani ja viet vihreille niityille.

Jumalan lupaukset täyttyvät. Kristus on noussut kuolleista. Täydellisyys on kerran koittava. Sydämet eheytyvät ja vihreät niityt tuoksuvat. Tämä kaikki on luvattu meille, kun tunnustamme syntimme ja syyllisyytemme, ja suostumme ottamaan vastaan armon ja elämän Kristuksessa Jeesuksessa. Silloin saamme hypähtää riemusta niin kuin Elisabethin pienokainen hänen kohdussaan, kun Maria tuli kylään. Meillä on hyviä uutisia ja upea tehtävä epävarmuutta täynnä olevan maailman keskellä. Saamme olla rauhan, rakkauden ja toivon lähettiläitä.

Otathan sinäkin tämän ilon ja mahdollisuuden vastaan Marian lailla!

”Autuas, ikionnellinen on se, joka uskoo, sillä se, mitä Herra on puhunut, on käyvä toteen!” (Luuk 1:39-45)