Kun usko loppui YLE:ltä?

KUN USKO LOPPUI YLE:ltä…?

 

Ylen nettisivuilla oli hämmentävä otsikko: Kolme muslimia, joiden usko loppui. (19.11.2016)

Hämmentäväksi uutisen tekee se, että näistä muslimeista tuli kristittyjä. Kun ihminen siis kääntyy kristityksi, hänellä ei ole enää uskoa…

Ehkä toimittaja puhuukin juuri oman kokemuksensa kautta. Kristittynä oleminen on tyhjää. Juuri tällaista tyhjää, aidosta uskosta vapaata ”kristillisyyttä” maassamme ja kirkossamme onkin yllättävän paljon.

Valtaosa kansasta kuuluu kirkkoon ja ovat ”kristittyjä”, mutta silti kovin harva uskoo Jeesukseen, lukee Raamattua ja käy säännöllisesti seurakunnassa. Liberaali kirkollinen eliitti sanoo, että tämä on ihan hyvä – se, että ei ole aktiivinen uskovainen. Sitä paitsi heidän mielestään Raamattu ei ole luotettava maailmankatsomuksen lähde.

Ilmeisesti jutun otsikoinut toimittaja kuuluu tällaiseen väkeen. Kun ihmisestä tulee kristitty, usko loppuu ja tyhjyys alkaa.

 

Kaikki tämä kertoo käsittämättömästä omien juurien kieltämisestä. Juuri kristillinen usko on Suomessa ja koko maailmassa tuonut valtavan paljon hyvää:

 • Raamattu on maailman eniten käännetty, painettu ja luettu kirja – Bestseller nro 1!
 • Raamatunkäännöstyön kautta on luotu monta kirjakieltä, joka on yksi tärkeä sivistyksen perusta.
 • Kirkko on opettanut lukemaan ja kirjoittamaan.
 • Kirkko on aloittanut koululaitoksen ja monta muutakin koulutusta.
 • Kirkko on aloittanut sosiaali-, terveydenhoito- ja sairaanhoitotyön.
 • Kirkko ja sen järjestöt harjoittavat mittavaa kansainvälistä diakoniaa.
 • Raamatun moraalilaki on keskeinen oikeusjärjestyksen perusta ja ihmisoikeuksien lähde.
 • Kristillinen maailmankatsomus on vapauttanut luonnon mystisestä palvonnasta sen järjestelmälliseen tutkimiseen, ts. se on ollut tieteen perusta – jo alusta alkaen.
 • Jeesuksen mukaan on ajanlaskumme.
 • Jeesuksella on 2,3 miljardia seuraajaa ympäri maailmaa.
 • Miljoonat ihmiset ovat saaneet henkilökohtaisen uskon, rakkauden ja toivon elämäänsä.
 • Jne.

Raamatussa ja siitä nousevassa kristillisessä uskossa on valtava, ihmisiä ja maailmaa muuttava voima! Miten se on mahdollista? Koska se on Jumalan sana; ts. siinä on Jumalan läsnäolo ja voima. Vain siksi se on maailman merkittävin kirja ja uskonto.

On siis todettava: Kun ihmisestä tulee kristitty, siitä usko ja elämä alkaa!

Siitä alkaa mielenkiintoinen, haastava, täynnä yllätyksiä oleva elämänmittainen seikkailu, joka kulkee läpi ajallisen maailman aina iäisyyksiin asti.

Ota sinäkin Jeesus vastaan sydämeesi Herraksi ja Vapahtajaksi! Saat lahjaksi uskon ja todellisen elämän. Älä jää kuulopuheiden ja vääristyneiden mielipiteitten vangiksi, vaan ota itse selvää!

 

Ps. Hämmentävästä otsikoinnista huolimatta kyseisen artikkelin kolme haastattelua olivat aidon oloisia uskoon tulemisen kertomuksia ja yllättävän avoimia. Ehkäpä toimittajan kohdalla on vielä paljon toivoa! Sen sijaan muslimi-imaamin kommentit olivat tyypillistä liberaalin eliittiluokan ajattelua. Koraanista kun välittyy kiistatta hyvin väkivaltainen kuva islamista. Olihan sen perustaja sotapäällikkö, joka pakotti ihmisiä kääntymään islamiin kuolemankin uhalla. Jeesus sen sijaan uhrasi itsensä, jotta me saisimme anteeksi ja lopullisen rauhan.