Jumala pitää huolta

JUMALA PITÄÄ HUOLTA

Sinun turvanasi on Herra, sinua kannattelevat iankaikkiset käsivarret!

Jumalan pitää meistä huolta! Sitä me todellakin tarvitsemme. Elämme epävakaiden aikojen keskellä. Suomessa on koettu jo pitempään työttömyyttä ja sen myötä monenlaisia vaikeuksia. Maailman poliittinen tilanne on muuttunut. Venäjän aikeet huolestuttavat, konflikteja on monin paikoin, ääriliikkeet terrorisoivat, vakavat sairauden uhkaavat jne. Kaiken keskellä on syytä kysyä, missä on turvamme?

Jotkut luottavat rahaan, mutta sillä saa vain materiaa ja pinnallisia asioita. Rahalla ei voita kuolemaa eikä sillä saa aitoa rakkautta ja todellisia ystäviä. Jotkut luottavat siihen, että kaikki soljuu hyvin eikä mitään pahaa tapahdu. Kuitenkin elämällä on rajat emmekä tiedä, mitä huomispäivä tuo tullessaan. Ainakaan uutiset eivät lupaa hyvää. Jotkut puolestaan ajautuvat toivottomuuteen. Elämässä ei tunnu olevan mitään mieltä. Tämä synnyttää ahdistusta ja jopa mielen järkkymistä. Ihminen voi lamaantua tai sitten hän turvautuu päihteisiin.

Huonojen uutisten ja epävarmuuden keskellä kaikuu yksi hyvä uutinen: ”Sinun turvanasi on Jumala, sinua kannattelevat ikuiset käsivarret” (5 Moos 33:27). Oletko sinä jo löytänyt turvasi hänessä, Luojassamme? Minä olen. Monien vaikeuksien keskellä olen kokenut, että hän on rinnallani. Hän on kantanut silloin, kun itse en ole jaksanut. Hän on pitänyt huolta ja johdattanut. Hän on avannut ja sulkenut ovia. Hän on vienyt Afrikan syrjäseuduille ja tuonut sieltä kotiin. Hän on antanut kodin, perheen ja jokapäiväistä leipää – välillä niukemmin, välillä runsaammin.

Jumalan huolenpito ei tarkoita, että elämässä olisi aina helppoa ja mukavaa. Toisinaan joudumme pimeisiin laaksoihin, mutta paimenpsalmin 23 mukaisesti hän on sielläkin kanssamme ja taluttaa meitä kädestä pitäen. Toisinaan hän vie virvoittavien vesien äärelle kirkkaan auringon lämpöön. Kun ihminen antaa elämänsä ja itsensä Jumalan käsiin, hän on parhaimmassa turvassa. Silloin hän saa kulkea turvallisin mielin, tapahtui sitten mitä tahansa. Jumalalla on kaikki hallinnassa ja hän sanoo lopulta ratkaisevan sanan, joka on elämä ja autuus. Jumalan käsien varassa nousemme pimeydestä valoon ja kuolemasta elämään.

Tämän kaiken saamme kokea todeksi, kun avaamme sydämemme Jumalan armolle ja rakkaudelle. Kristus Jeesus on sovittanut syntimme ja avannut tien elämään.
Rukoile kanssani:

”Pyhä Jumala. Tässä olen. Armahda ja auta minua. Ota minut turviisi, sinun käsiesi suojaan. Anna syntini anteeksi Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen ristintyön tähden. Pidä minusta huolta, kuljeta elämäntietä ja vie minut ja läheiseni kerran taivaalliseen kotiin. Aamen.”