Jumala ei muutu!

JUMALA EI MUUTU

 

Raamattu on vanhanaikainen kirja, jonka tarjoama kuvakin Jumalasta on aikansa elänyt. Niinpä aikamme liberaali kristillisyys haluaakin muovata itselleen aivan uuden jumalan. Kun ihminen muovaa jumalan, hän tekeekin epäjumalan. Se on kuin kultainen vasikka, joka veistettiin ja muotoiltiin ihmiskäsin. Se oli hieno mutta eloton.

 

Edellisessä opetuksessa tarkastelimme sitä totuutta, että ihminen ei muutu. Sama pätee Jumalaan. Siksi Raamattu on ajaton, ikuinen elämänkirja. Ihminen ja ihmisen perustarpeet ja -ongelmat ovat syvimmiltään aina samoja. Vastaavalla tavalla Jumala ja hänen tarjoamansa vastaus on muuttumaton. Näin tarve ja tarpeen täyttymys voivat kohdata ajattomalla, aina pätevällä tavalla.

Jumala on iankaikkisesti sama. Hänen olemuksensa ja piirteensä eivät muutu. Hänen tahtotilansa ja päätöksensä pysyvät samoina. Jumalan teot jatkuvat samanlaisina. Jumalan pelastusteko Kristuksessa Jeesuksessa on muuttumaton ja aina voimassa. Jumalan säätämät elämänlait ovat ikuisia. Siksi myös Raamattu, Jumalan sana on muuttumaton ja täydellinen. Emme tarvitse uutta ilmoitusta. Sellaista ei ole.

 

Jumala on sama ensimmäisille ja viimeisille ihmisille. Hän on sama kaikille ihmisille. Jumala on Jumala. Hän ei ole ameba tai kameleontti, joka muuttaisi jatkuvasti muotoaan tai väriään ihmisten toiveiden mukaan. Hän ei ole joulupukki eikä mielihalujensa mukaan toimiva arvaamaton diktaattori.

Muuttumaton Jumala antaa elämälle kestävän, iankaikkisen perustan. Kun elämä on jatkuvassa liikkeessä, jalkamme ovat tukevasti peruskalliolla. Kun ihmiseen ja olosuhteisiin ei voi luottaa, Jumala on uskollinen ja ehdottoman luotettava. Hän on juuri sellainen kuin hän Raamatun lehdillä ilmoittaa olevansa. Hän pitää Sanansa.

Raamatun äärellä saamme oppia elämästä kaikkein olennaisimman. Se on tietoa, joka ei koskaan vanhene. Ymmärryksemme voi kasvaa, mitä enemmän tuota Sanaa nautimme. Jumala ei muutu ymmärryksemme kehityksen mukaan, mutta me muutumme, mitä enemmän asioimme Jumalan ja hänen Sanansa kanssa.

Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Hän on elämämme muuttumaton alkuperä, perusta, jokahetkinen lähde, päämäärä ja täyttymys. Jumalan tunteminen on iankaikkista elämää. Kun näemme hänet kasvoista kasvoihin, olemme tulleet kotiin.

 

Jumalaa emme voi tuntea muutoin kuin hänen oman ilmoituksensa kautta. Niinpä ne, jotka hylkäävät Raamatun, rakentavat omia illuusioita ja leikkijumalia. Juuri sitä tekee liberaaliteologia, joka kyllä puhuu tutuilla nimillä ja termeillä, mutta joka antaa kaikelle uuden, syntistä ihmistä miellyttävän sisällön. Kaikelle tällaiselle meidän tulee sanoa jyrkkä Ei!

Kun hylkäämme ainoan todellisen Jumalan, hylkäämme samalla sen armon ja elämän, joka on yksin hänessä. Siksi ei ole lainkaan sama, mitä ajattelemme Raamatusta. Ilman Sanaa ei ole Jumalaa, eikä ilman Jumalaa ole elämää.

 

Lopulta yksin Jumala on ainoa turva ja toivo kuolevaiselle ihmiselle. On yksi Jumala, yksi ikuinen elämä ja yksi Raamattu, joka on aina ajankohtainen armon ja elämän lähde. Jumala ei muutu ja siinä on meidän pysyvä, ikuisesti kestävä turvamme. Saamme elää peruskallion varassa.