Isänpäivän valvojaiset!

ISÄNPÄIVÄN VALVOJAISET

Valvomista on monenlaista. Isämme valvoivat Suomen rajoilla sotien aikana ja varjelivat maamme vihollisilta. Nykyisessä talouskriisissä on valvottava kukkaroitamme niin yksityisissä kotitalouksissa kuin julkisessa toiminnassa.

Vaalivalvojaisetkin ovat sytyttäviä. Usassa vaalien tiimoilla on valvottu jännityksessä, ilossa ja surussa, kuka mitenkin.

Kodeissa voidaan valvoa monien asioiden merkeissä: lastenhoito on vaativaa puuhaa, joskus televisio tai netti saattaa viedä yöunemme, toisinaan huolet painavat mieltä; joskus taas valvotaan, koska vanhempi tulee kotiin ja millaisessa kunnossa…

Raamatussa puhutaan paljon valvomisesta. Päivän sanassa Jeesus Kristus kehottaa meitä: ”Pitäkää varanne, olkaa valveilla ja rukoilkaa!” (Mark 13:33).

Raamatun tärkein opetus on, että meidän tulee pitää huolta suhteestamme Taivaalliseen Isään. Hän on Luojamme ja hänen varassaan on ajallinen ja iankaikkinen elämämme. Toiseksi meidän tulee huolehtia suhteestamme lähimmäisiimme.

Ajassamme on monia asioita, jotka viettelevät meitä pois elämän ja rakkauden tieltä. Viihteen ja mainonnan keinoin meille tarjotaan syvintä onnea materiasta, pinnallisista ihmissuhteista, itämaisista terapioista, päihteistä, väkivallasta jne. Lopulta ne tuovat korkeintaan hetken huuman, mutta pitkän krapulan, sekä tärkeimpien suhteidemme rikkoutumista.

Meidän tulee valvoa sydäntämme ja pohtia, millä me täytämme elämämme. Vanhempina kannamme vastuuta nuoremmista sukupolvista. Vastuu korostuu perheissä. Isän ja äidin välinen hyvä suhde on lasten paras koti puitteista riippumatta. Jumala on asettanut isän perheen pääksi. Isyyden hoitamisen tulee perustua keskinäiseen rakkauteen ja kunnioitukseen. Sitä ei ole tarkoitettu mielivallan tai alistamisen välineeksi vaan perheidemme vaalimiseksi.

Onkin tärkeää, että isämme varjelevat kotimme elämää tuhoavien vihollisten hyökkäyksiltä. Valvojaisia tulee viettää yhdessä, toinen toisiaan tukien. Kaiken ytimessä on läheinen yhteys rakastavaan Taivaan Isään. Rukous on tämän yhteyden harjoittamista ja rakkauden vastaanottamista Häneltä, joka on Vapahtajassa Jeesuksessa sovittanut kaikki syntimme. Syvin turvamme on Taivaan Isän hellässä sylissä. Tällaisissa Isänpäivän valvojaisissa saamme iloita vilpittömästi ja puhtain mielin.

Rukoilevaa ja valvovaa mieltä kaikille isille ja ihan jokaiselle!