Anna meille meidän velkamme anteeksi!

ANNA MEILLE MEIDÄN VELKAMME ANTEEKSI!

Elämme vaikeita aikoja. Moni on äkisti jäänyt työttömäksi ja kodin taloudellinen perusta on horjunut pahasti. Moni on luottavaisesti ottanut velkaa, hankkinut asunnot, autot ja kaiken tarvittavan. Maksuaikaa oli sovittu kenties 20 vuoden verran. Ehkä jälkikäteen arvioituna velkaa on otettu rohkeasti, luottaen siihen, että kaikki sujuu optimaalisesti.

Lue aiheeseen liittyvä hyvin ajankohtainen evankeliumiteksti: Matteus 18:23-35. Siinäkin oli ajauduttu mahdottoman tilanteen eteen. Velkaa oli yli maksukyvyn. Pelastukseksi tuli hyvä kuningas, joka tunsi myötätuntoa velallista kohtaan ja antoi koko velan anteeksi. Mahtaisiko tänään löytyä pankinjohtajia, jotka antaisivat velkamme anteeksi? Pankeillahan olisi kyllä siihenkin varaa. Käydäänkö kokeilemassa? Onneksi yhteiskunnassamme on mahdollisuus velkajärjestelyyn, vaikka sekin on pitkä ja vaikea tie, mutta vie lopulta vapauteen.

Evankeliumin kertomuksessa velallisen velka oli erityisen suuri. Sen maksamiseen menisi ikuisuus. Tämä kuvastaa meidän tavallisten ihmisten velkaamme Jumalalle. Elämä on suunnaton lahja, joka tulee Jumalalta. Meidät on tarkoitettu elämään täydellisesti rakastaen, mutta kuten tiedämme, kukaan meistä ei kykene sellaiseen. Rakkaudessahan ei ole kysymys vain palavista tunteista vaan päättäväisestä sitoutumisesta kaikkeen hyvään ja sen toteuttamisesta aina ja kaikkialla, jokaisen ihmisen kohdalla. Raamattu toteaa, että kaikki se, mikä jää täydellisestä rakkaudesta, on rakkauden puutetta eli syntiä. Juuri siksi elämäämme leimaa moninainen epätäydellisyys, puute ja kärsimys.

Mikä siis neuvoksi elämämme ahdistusten, velkojen ja syntien keskellä? Turvaudu hyvään Kuninkaaseen, Taivaalliseen Isään, joka haluaa antaa sinulle anteeksi kaikki syntisi! Sitä varten Vapahtaja Jeesus Kristus on kuollut ristillä juuri sinun puolestasi. Hän kantaa velkasi.

Kun turvaudut Jumalaan ja hyväksyt Jeesuksen henkilökohtaiseksi Vapahtajaksi, saat kaiken anteeksi ja saat uudistetun sydämen, syvän yhteyden Luojaasi ja sen myötä iankaikkisen elämän. Silloin sinusta tulee tosiasiassa suunnattoman rikas, saat elää koroilla ja kerran omaksesi mittaamattoman pääoman, ikuisen ja täydellisen elämän ja rakkauden.

 

Rukoile sydämestäsi:

Kiitos Jumala, että annat minunkin velkani anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden!
Tee minusta armollinen lähimmäisiäni kohtaan. Kiitos, että pidät meistä huolta. Aamen.