Hän pyyhkii pois kaikki kyyneleemme

HÄN PYYHKII POIS KAIKKI KYYNELEEMME!

Pyhäinpäivänä muistamme edesmenneitä läheisiämme. Kirkossa vietettävässä iltahetkessä sytytetään kynttilä jokaiselle, joka on kuollut kuluneen vuoden aikana. Tuossa hetkessä suru ja sydämen hiljaisuus ovat käsin kosketeltavia.

Mitä sinä ajattelet kuolemasta, tai elämästä sen jälkeen? Kirkon tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, että suomalaisten kristillinen usko on vähentynyt dramaattisesti viimeisen neljän vuoden aikana. Enää 27 % uskoo kristinuskon Jumalaan, tosin 23 % uskoo häneen jollakin omalla tavallaan. Henkisyyteen kallistuvia (ts. itämaisperäisesti tai luonnonuskontojen tavoin uskovia) on nyt jopa 50 %. Suomalaisista 34 % uskoo, että kaikki elämä päättyy kuolemassa.

Missä edesmenneet läheisemme ovat nyt? Entä mikä on oma kohtalomme kuolemassa? Tiede kohtaa ylitse pääsemättömän rajan kuolemassa, sillä tiede on vain tämänpuoleista. Tieteellä ei ole välittömiä välineitä tutkia Jumalaa tai mahdollista elämää kuoleman jälkeen.

Monilla ihmisillä on kokemuksia rajan toiselta puolelta. Sydän on pysähtynyt, mutta ihminen on palannut eloon elvytyksessä. Ihminen on käynyt jossakin ja nähnyt ja kuullut jotakin. Kuoleman hetkellä ihminen on nähnyt enkeleitä tai jopa Jeesuksen hahmon. Joku on kokenut jotain pelottavaa, pimeyden maailmasta nousevaa. Näitä kokemuksia ei tule sivuuttaa kevyesti.

Moni ihminen, joka uskoo Jumalaan (siis kristinuskon Jumalaan, joka on ainoa todellinen Jumala), on kokenut syvää rauhaa ja turvaa Hänessä niin elämän kuin kuolemankin keskellä. Elämä ei perustukaan (luotuun) materiaan vaan ikuiseen Jumalaan, joka on luomaton Henki. Elämä ja sen henki pulppuaakin Jumalasta. Elämä tässä maailmassa vain pukeutuu materiaaliseen muotoon.

Jumalan Sanan mukaan ihmisen kuolemassa fyysinen ruumis maatuu, mutta ihmisen ikuinen sielu/henki, jossa on kunkin syvin persoona, jatkaa elämää tuonpuoleisessa. Lopulta tämän maailmanajan päättyessä ihminen kokee Jumalan voimasta ruumiillisen ylösnousemuksen, jossa uusi ruumis ja sielu jälleen muodostavat kokonaisen, täyden ihmisen.

Raamatussa meille kerrotaan taivaasta ja tulevasta iankaikkisesta elämästä. Siellä ei ole enää kyyneleitä, ei murheita, ei kipuja, ei kuolemaa eikä syntiä. Jumala kertoo, että tie ikuiseen taivaaseen kulkee Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen kautta. Jeesus on raivannut kaikki esteet
pois. Hän on sovittanut sinunkin syntisi ristillä ja lunastanut sinut iankaikkiseen elämään.
Älä milloinkaan torju tai hylkää tätä lahjaa, sillä vain Hän pyyhkii kaikki kyyneleesi!

 

Voimme rukoilla yhdessä:

Taivaallinen Isä, pidä minustakin ja läheisistäni huolta kuoleman edessä. Anna anteeksi syntimme. Tapahtukoon Sinun hyvä tahtosi ajassa ja iankaikkisuudessa. Kiitos, että lähetit Jeesuksen syntiemme sovittajaksi ristille. Kiitos, että Jeesus voitti kuoleman ja nousi ylös kuolleista, jotta mekin saisimme elää yhdessä hänen kanssaan iäti. Tule sydämiimme Vapahtajaksi ja Herraksi. Pidä meistä huolta ajassa ja iäisyydessä. Anna iloa, voimia ja tarkoitusta. Pidä huolta erityisesti silloin, kun olemme väsyneitä, heikkoja, sairaita ja kuolevia. Täytä meidät Pyhällä Hengelläsi, niin että saamme riemuita Sinun läsnäolossasi ja rakkaudessasi. Kiitos ja ylistys Sinulle! Aamen.