Nato-keskustelua

NATO-KESKUSTELUA

Moni hinkuaa Natoon, etenkin poliittinen eliittimme. Suomea onkin ujutettu voimakkain askelin Naton syliin. Varsinkin Trumpin valinta aiheuttaa näissä piireissä paniikkia.

 

Mitä Natoon liittyminen merkitsisi käytännössä?

  • Suomi liittyisi ydinaseilla varustettuun sotilasliittoon. Tällöin Suomesta itsestään tulee automaattisesti ydinaseiskun kohdemaa. Ydinisku on vakavin mahdollinen uhka. Natoon liittyessään Suomi varmistaa, että joutuu sellaisen kohteeksi sotatilanteessa.
  • Suomi kytkee itsensä kaikkiin mahdollisiin poliittisiin ja sotilaallisiin kriiseihin. Viides artikla velvoittaa Suomea mukaan sotaan, jota käydään vaikkapa Itä-Euroopassa, Lähi-idässä tai muualla.
  • Tositilanteessa Nato-maat vielä kerran harkitsisivat, auttavatko ne Suomea vai eivät. Tosielämässä Nato ei ole varma turva.
  • Natoon liittyminen johtaa Suomen omien puolustusvoimien heikkenemiseen. Kuitenkin uskottavat omat puolustusvoimat on perimmäinen maallinen turvamme. Mikäli Naton tuki jää heikoksi, omat heikot puolustusvoimatkaan eivät paikkaa tilannetta.
  • Suomen ja Venäjän välinen jännite kasvaa äärimmilleen. Suomen rajoille rahdataan entistä mittavammat Venäjän sotajoukot. Venäjä harkitsisi yllätyshyökkäyksen etuja entistä enemmän ja harjoittaisi mittavaa kybervaikuttamista.

Edellä luetellut syyt ovat faktoja, joiden perusteella on järkevää sanoa, että Suomen ei tule liittyä Natoon. Suomen ei tule tehdä liittoa Venäjänkään kanssa, koska silloin samat uhat realisoituvat kuin Natonkin kanssa, mutta päinvastoin.

Todennäköisesti Suomi ei pääse Natoon. Se vaatisi kaikkien Nato-maiden hyväksynnän. Varsinkaan Turkki, joka jo nyt on läheisessä suhteessa Venäjän kanssa, ei tulisi sitä hyväksymään. Kreikan myönteinen kanta olisi ostettavissa suurella rahalla. Trumpin linja näyttää olevan torjuva.

 

Entä mikä on Suomen asema ja tilanne ilman Natoa?

Yksiselitteisesti se on vaikea. Venäjän uhka kasvaa. Mikäli Usa ja Venäjä sopivat tietystä etupiirijaosta, Suomi jää pitkälti Venäjän armoille. Tällöin kysytään Suomelta jämäkkää, mutta perusystävällistä linjaa Venäjää kohtaan, sekä selkeästi vahvempia puolustusvoimia. Koska Suomi ei ole ydinasemaa eikä sellaisessa liittoumassa, välttynemme ydinaseiskulta. Suomi on elänyt suuren naapurin varjossa koko itsenäisyytensä ajan. Mitään uutta ei ole nytkään olemassa. Voimme pärjätä ja välttää sodat. Natossa olemme 100 % varmuudella mukana sodissa.

 

Mikä on Suomen perimmäinen turva?

Suomi on pieni maa ja kansa. Jo luomisesta alkaen pienen ihmisen ja kansojen turvana on ollut ikiaikojen Jumala. Talvisodan ihme perustui siihen, että kansa viimeinkin nöyrtyi Herransa eteen polvirukoukseen. Jumala jäädytti Neuvostoliiton panssarit 40 asteen pakkasiin, antoi suomalaisille taistelutahtoa ja tappiomielialaa viholliselle. Lopulta Suomi säilytti itsenäisyytensä, mikä oli valtava, ratkaiseva torjuntavoitto. Jumala säästi kansamme Siperialta ja antoi meille vaurauden.

Nyttemmin valtaosa kansasta ja kirkostakin on luopumassa hyvyyden ja elämän Lähteestä. Elämme monenlaisessa kurjistumiskierteessä ja syvenevässä epävarmuudessa – taloudellisesti, elämän laadun osalta, moraalisesti, poliittisesti ja kansainvälisesti.

Ihmiset haluaisivat vain maallista hyvää ja eloa vapaan rakkauden, ts. moraalittomuuden iloissa. Tämän jatkuvuuden turvaamiseksi tarvittaisiin Euroopan unionia (talous ja moraali) ja Natoa (sotilaallinen turva). EU ja Nato olisivat vain ihmisten syntisen elämän turvamiehiä.

Nyt reaalimaailma osoittaa, että nämä ovat murenemassa. EU on syvissä vaikeuksissa, hajanainen ja Venäjän vaikutusvallan alla etenkin Itä-Euroopassa. Nato saattaa menettää Usan automaattisen tuen. Monenlaiset vaikeuden ja uhat kasvavat.

Tämä kaikki on luonnollista seurausta siitä, että ihminen kääntää selkänsä Luojalleen. Maailma ajautuu kaaokseen. Samalla se on Jumalan armoa: väärät tukipilarit otetaan pois ja ihminen joutuu selkä seinää vasten tosiasioiden edessä. Ihminen ja kansat ovat heikkoja, kuolevaisia ja tilivelvollisia Luojansa edessä.

Tämän kaiken edessä ihminen on pakotettu tekemään valintansa: turvaudun Luojaan tai lopullisesti hylkään hänet. Niinpä kasvavan kaaoksen keskellä kansat valitsevat vallan keskittämisen voimakkaille johtajille, jotka valheellisesti lupaavat turvaa, mutta ovatkin kuoleman airueita. Vallan keskittäminen johtaa tyranniaan, yksittäisten ihmisten sortamiseen ja lopulta sotiin. Lisäksi luomakunta oireilee yhä pahemmin kasvavan pahuuden keskellä. Ihminen ei voi voittaa elämän realiteetteja eikä kuolemaa.

Tällaisen valinnan edessä olemme me suomalaisetkin. Mikä on sinun henkilökohtainen valintasi? Mikä on kohta 100-vuotiaan Suomi-neidon valinta?

 

Presidentti Kyösti Kallio, johdatti kansamme ratkaisevaan rukoukseen suurimman uhan edessä. Huomaa, mikä nimi! Kallio = Kristus. Rukouksessa tulee esille kaksi suurinta uhkaa: synti, joka hallitsee ihmistä, ja hyökkäävä vihollinen. Ilman parannusta Kristuksen armon varassa ei ole luvassa apua ulkoiseen uhkaan. Synti tuo iankaikkisen tuhon, mutta vihollinen vain ajallisen kuoleman. Siksi ratkaisevaa on sydämen kääntymys.

Tämän eteen Suomen kansa tulee joutumaan tulevina vuosina, ehkä ennemmin kuin edes osaamme aavistaa.

 

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen.
Sin
ä olet luonut sen ja rakastat sitä.
Sin
ä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa.

Siksi rukoilemme Sinua:
Herra, auta meit
ä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.
Lahjoita k
ääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon.
Herra, armahda meitä.

Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia
hävittäviä voimia vastaan, jotka tulvivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.

Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkivaltoja vastaan,
joiden vaikutukset ovat joka päivä sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä.
Herra, sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat.
Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme Sinun nimeäsi niiden ylitse.

Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme
varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä.

Herra, armahda meitä.

Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme
taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.

Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapahtavasta armostasi.
Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi.

Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.

Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme Sinun kauttasi, siihen me uskomme.

Armahda meitä.

Aamen.