Lapsen oikeuksien päivä

LAPSEN OIKEUKSIEN PÄIVÄ

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan vuonna 1990. Suomessa sopimus on ollut voimassa vuodesta 1991. Lapsen oikeuksien sopimus on laintasoinen, ja se koskee kaikkia alle 18-vuotiaita.

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.11. ympäri maailmaa sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Päivän tarkoituksena on tuoda esille lapsen oikeuksia, niiden tärkeyttä ja merkitystä niin meillä Suomessa kuin muualla maailmassa.

Lapsissa on tulevaisuus – sanotaan. Entä minkälainen tulevaisuus on Suomen kansalla? Juuri nyt tuskaillaan historiallisen alhaisen syntyvyyden kourissa. Lapsia syntyy vähemmän kuin 1870-luvun alussa suurten katovuosien (1866-1868) jälkeen, vaikka väkiluku oli tuolloin alle 2 miljoonaa.

Pitkällä juoksulla tämä merkitsee sitä, että Suomen ikärakenne vinoutuu. Suomea kutsutaan jo Euroopan Japaniksi, jossa tämä ongelma on todella mittava. Maastamme puuttuu paljon lapsia, nuoria ja nuoria aikuisia, joiden varaan tulevaisuutemme voisi rakentua ja jotka voisivat hoitaa ikääntyviä ikäpolvia.

On hämmästyttävää, että kukaan ei uskalla sanoa julkisuudessa erästä faktaa, joka etenkin näin lapsen oikeuksien päivänä tuntuu äärimmäisen räikeältä ja julmalta.

Suomessa on abortoitu vuodesta 1970 alkaen 620 000 lasta. Heistä varmuudella yli 99 % oli terveitä, elinkelpoisia. 620 000 on käsittämätön, järkyttävä luku.

Kukaan heistä ei ollut sattumaa vaan Jumalan lahja. Jokaisessa heissä olisi ollut mittaamattomasti potentiaalia yhteiskuntamme rakentamiseen ja tietysti ihmeellistä elämäniloa.

Niin, mikä on tällaisen kansan tulevaisuus? Kun Israelin kansa lankesi samankaltaiseen jumalattomuuteen ja moraalittomuuteen, se koki ankaran miehityksen, Jerusalemin tuhon ja pakkosiirtolaisuuden vuosikymmenet. Siperia opettaa, sanotaan.

Jumalan armo ja pitkämielisyys on ihmeellistä. Mutta kun syntien mitta tulee täyteen, alkaa toisenlaiset ajat. Tämä on pyhä välttämättömyys.

Kuitenkin kuva Jumalan armosta ja pitkämielisyydestä nousee käsittämättömiin sfääreihin, kun hän lupaa uudistuksen ja ennalleen asettamisen ajan.

Sen perustaksi ja toteuttajaksi Jumala antoi ihmeellisen lapsen: Sillä lapsi on meille syntynyt, Poika on meille annettu…. Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella.

Hänetkin yritettiin surmata jo lapsena. Ristille hänen tiensä kulkikin. Jumalan sovittava ja puhdistava armo on ainoa, jonka varaan me voimme rakentaa oman ja yhteiskuntamme elämän.

Siinä jokainen, lapsikin on arvokas ja jokaisella, lapsellakin on toivo ja tulevaisuus.

Me sydämen kristityt olemme aina elämän puolella. Vastustamme abortoimista, lasten sukupuoli-identiteetin murtamista ja kieltämistä, adoptiota homopareille, kristillisen avioliiton ja perhemallin murtamista sekä eutanasiaa. Juuri Jeesus antoi erityisen arvon lapsille. Sitä samaa mallia mekin noudatamme.

Olkoon Lapsen oikeuksien päivä todellinen Lapsen oikeuksien päivä!